Nectarine [per stuk]

€ 0,59
Inclusief belasting
Aantal

Een heerlijke grote, sappige zoete Spaanse Nectarine.

Een nectarine is een steenvrucht die is ontstaan als mutatie van de perzik. Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een spontaan opgetreden variant in het genetische erfgoed. Met een zeer geslaagd resultaat! De schil van een nectarine is namelijk mooi glad en de vrucht is minder kwetsbaar dan een perzik. Hierdoor kunnen nectarines als een appel worden gegeten, dus zowel met als zonder schil. Rijpe nectarines smaken net zo zoet als een perzik. Door de voordelen van de gladde huid en de verminderde kwetsbaarheid neemt de nectarine langzaam maar zeker de plaats in van de perzik.

Een nectarine weegt ongeveer 100 gram en telt mee voor 1 stuk fruit. Deze zoete en sappige lekkernij hapt heerlijk weg, daar lust je er wel meer van!

Bewaar de vruchten op een koele plaats (12-15ºC), ze blijven dan tot 3 dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer 1 week bewaren.

Wat kan ik met nectarine?

  • Zo uit de hand.
  • In een salade met b.v. verse geitenkaas en aardbei.
  • In vruchten- en groentesalades.
  • In stukjes met schuimkop van stijfgeklopt eiwit, even onder grill bruin laten worden.
  • In taart of gebak.
  • In sorbet.

Nectarines kun je met schil en al opeten, net als een appel. Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand af te draaien.

fr-nect-es-50/10-001

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koelkast