Abrikozen [500 gram]

€ 2,99
Inclusief belasting
Aantal

Een heerlijke zoete en sappige Spaanse Abrikoos.

Een abrikoos heeft een zacht eetbaar velletje, een grote steenachtige pit en oranjegeel zacht aromatisch vruchtvlees dat als het rijp is, makkelijk loslaat. Abrikozen komen onder andere uit Griekenland, Spanje en Frankrijk. De vrucht bevat niet veel vitamine C, maar wel een aantal belangrijke mineralen, zoals kalium.

Een verse abrikoos weegt ongeveer 20 gram. Reken dus 5 abrikozen voor 1 keer fruit, een smakelijke bijdrage aan jouw dagelijkse portie fruit van 200 gram!

Abrikozen zijn op een koele plaats 2 tot 4 dagen houdbaar. In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren.

Wat kan ik met Abrikozen?

  • Zo uit de hand.
  • Meestoven met kip of mager rundvlees.
  • In een fruitsalade met banaan en ongezouten nootjes.
  • In een salade met veldsla, verse geitenkaas, ongezouten walnoten en appel.
  • In een salade met gegrilde kip en wat (rauwe) ham.
  • In een Arabisch gerecht met couscous, geroosterde (punt)paprika, munt en granaatapppel.
  • Halveren en vullen met zuivelspread light als hapje.
  • Verwerken in dadelballetjes samen met rozijnen en ongezouten cashwnoten.

De schil van een abrikoos is eetbaar. Maar als je de schil liever verwijdert, kun je die er gemakkelijk af trekken met een scherp mesje. Halveer de vruchten door ze rondom de pit door te snijden en dan van de pit af te draaien. Daarna kun je vruchthelften in partjes of stukjes snijden.

fr-abr-sp-a-001

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast