• Nieuw

Witte Bonen (Brandwijk) [500 gram]

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Nederlandse gedroogde Witte Bonen van Brandwijk

Witte bonen zijn vooral bekend van witte bonen in tomatensaus.

Om te beginnen moeten deze geweekt worden. Spoel ze hiertoe af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houdt hiervoor ongeveer 4-5 keer zoveel water als bonen aan (1 liter bij 200 gram bonen). Het weken moet ten minste 8 uur lang zijn, maar beter overnacht.

Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water. Doe ditmaal wat minder water: tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook. Voeg pas na een uur een snufje zout toe. Zo worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar. Dit kun je testen door er één te proeven. Hierna kun je ze afgieten en verder verwerken in een schotel of opdienen.

Wat kun je met Witte bonen:

  • In de soep
  • In een maaltijd salade
gr-wtbon-500-001