Kasbonen [200 gram]

€ 2,49
Inclusief belasting
Aantal

De kasboon is een Nederlands top kwaliteitsproduct. Deze dikke, sappig en malse boon is wel zo'n beetje de koning onder de bonen.

De smaak van kasbonen laat zich moeilijk omschrijven, je doet deze boon echt tekort als je hem vergelijkt met een gewone boon. Je kan het het beste vergelijken met de eerste Hollandse asperges of de eerste zongerijpte aardbeien van het land, het is echt iets voor de fijnproever.

Kasbonen zijn zeer mals, groot en hebben geen draad. De beschermde teelt in kassen, het handwerk, vrijwel bestrijdingsmiddel vrije teelt en zijn zachte smaak maakt het een prijzige maar delicate boon.

Je kunt kasbonen in een open zak een week bewaren op in je koelkast.

Wat kan ik met sperziebonen?

  • Gekookt en geserveerd met geraspte nootmuskaat.
  • Gekookt en afgekoeld in een salade met stukjes tonijn, tomaat en gekookte aardappel.
  • Op z’n Indonesisch met boemboe sambal goreng.
  • In een roerbakgerecht met ui, rode peper, ketjap en amandelen.
  • In een stoofschotel met aardappelblokjes, knoflook en kerriepoeder.
  • Als een borrelhapje met hummus of pindasaus en een sesamdip.

Goed wassen, puntjes eraf snijden, eventueel in tweeën breken en met water aan de kook brengen. Bonen moet je nooit rauw eten. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.

Bereidingstijden van Kasbonen:

  • Koken: 10 - 14 minuten
  • Roerbakken: 8 - 10 minuten
  • Magnetron: 5 - 8 minuten
  • Smoren: ca. 18 minuten
  • Stomen: 12 - 16 minuten
gr-kasbo-nl-001

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1 extra
bewaar advies
koelkast