Haricots Verts [250 gram]

€ 3,39
Inclusief belasting
Aantal

Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. En de haricot vert is daarbij het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd en ze zijn wat slapper - minder knapperig - dan de sperziebonen. Ook zijn ze vaak net iets donkerder groen van kleur. In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet haricots verts daarom niet rauw.

Haricots verts kun je 4-7 dagen in de koelkast bewaren.

Wat kan ik met haricots verts?

  • Gekookt en geserveerd met klontje boter met geraspte nootmuskaat.
  • Met rode ui en taugé in een Oosterse roerbakschotel.
  • Met (rauwe) ham als bijgerecht.
  • Gekookt en verwerkt in een salade.
  • In stukjes in een groentensoep.
  • Met paprika, ui en kip in een Indiase curry.

Steelaanzet van boontjes afsnijden en in een klein beetje water koken.

Bereidingstijden van haricots verts:

  • Koken: 4 - 6 minuten
  • Roerbakken: 6 - 8 minuten
  • Stoven: 6 - 8 minuten
gr-harve-ke-250gr-001

Datasheet

herkomst
Kenia
Klasse
1
bewaar advies
koelkast