Bospeen [per bos]

€ 1,49
Inclusief belasting
Aantal

Bospeen of worteltjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Worteltjes smaken lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Worteltjes komen uit Nederland, maar ook uit Spanje en Duitsland.

Reken 250 tot 300 gram worteltjes voor een dagportie groenten. Eet ook regelmatig een worteltje tussendoor bijvoorbeeld om je middagdipje te bestrijden. Zo haal je heel makkelijk je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

Met het loof is bospeen ongeveer 4 dagen in de koelkast houdbaar. Wortels zonder loof blijven een tot twee weken goed! Op een koele plek (12-15ºC) zijn worteltjes een paar dagen houdbaar. Wil je rauwe worteltjes invriezen, blancheer ze dan eerst 2-4 minuten. Worteltjes zijn dan bij minimaal -18ºC to 12 maanden houdbaar. Gare wortels kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Wat kan ik met worteltjes?

  • Als basis voor Italiaanse gerechten, samen met ui en bleekselderij.
  • In salade met sinaasappel, rozijnen, appel en ongezouten walnoten.
  • Plakjes in groente- en tomatensoep of vleessoep.
  • Roerbakken met andere groenten.
  • In rauwkostsalades.
  • Met een gezond dipsausje als tussendoortje of hapje

In principe is waspeen klaar voor gebruik. Als je twijfelt kun je de waspeen voor de zekerheid nog even afspoelen.

Bereidingstijden van waspeen:

  • Koken: 10 - 12 minuten
  • Roerbakken: 7 - 10 minuten
  • Magnetron: 4 - 6 minuten
  • Smoren: 12 - 15 minuten
  • Stomen: ca. 20 minuten
gr-bosp-nl-001

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
bewaar advies
koelkast