Gelepeen [500 gram]

€ 0,89
Inclusief belasting
Aantal

De zonnebril onder de wortels.

Gele peen is harder dan de normale peen, maar heerlijk mals, zacht en kleurig na het koken. Het pigment van de gele wortelen bevat veel Luteïne, een soort inwendige zonnebril die het netvlies van onze ogen beschermt tegen de schadelijke werking van zonlicht.

Winterpenen zijn superhandig om standaard in huis te hebben. Een wortel in blokjes gesneden kun je bijna altijd wel meebakken of stoven in een saus of gerecht. Lekker voor de smaak en goed als bijdrage aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

Op een koele plaats (12-15°C) kun je winterpeen een aantal weken goed houden. Bewaar hem niet in de koelkast, daar is winterpeen korter houdbaar (ca. 7 dagen). Winterpeen kun je na 2-4 minuten blancheren tot 12 maanden in een goed gesloten plastic zakje in de diepvries bewaren, bij minimaal -18°C.

Wat kan ik met winterpeen?

  • Rauw uit het vuistje.
  • Als borrelhapje met dipsaus.
  • Gekookt met aardappeltjes.
  • In hutspot met ui en aardappel.
  • Als bijgerecht met ui, appel en een honing-mosterd dressing.
  • In roerbakgerechten.
  • In Boeuf Bourguignon met vlees, uien, kruiden en aardappelen.
  • In salades, ook met fruit (b.v. appel).

Was de winterpeen, snijd het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten.

Bereidingstijden van winterpeen:

  • Koken: 20 - 25 minuten
  • Magnetron: 6 - 8 minuten
  • Smoren: ca. 30 minuten
  • Stomen: 35 - 40 minuten
gr-gpee-nl-c-001

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koel