Rettich [per stuk]

€ 1,69
Inclusief belasting
Aantal

Rettich wordt ook witte zomerrammenas genoemd en de Japanse variant heet daikon. Het is een langwerpige, witte wortel met een pittige smaak, iets scherper dan die van radijs. Deze groente is dan ook familie van de radijs en wordt meestal rauw gegeten. Rettich heeft een groeiduur van 6 tot 7 weken en wordt vooral voor de voorjaars- en zomerteelt gebruikt. Het is een zeer oud gewas en werd al 4000 jaar voor Christus door de Oude Egyptenaren geteeld. De groente staat dan ook afgebeeld op veel Egyptische wandschilderingen en graven.

Met zo’n grote rettich haal je makkelijk je dagelijkse portie groenten van 250 gram! Snijd regelmatig wat plakjes af, als lekkere snack tussendoor.

Zonder loof is rettich ruim een week in de koelkast houdbaar, met loof iets korter. Het beste verpak je de wortel in een plastic zakje met gaatjes.

Wat kan ik met rettich?

  • In plakjes op een volkorenboterham met 30+ kaas.
  • In reepjes met rauwe andijvie en hamblokjes als salade.
  • In reepjes met een dipsaus als hapje.
  • In salades (evt. in combinatie met radijs).
  • Met een toefje paté of zuivelspread als borrelhapje.

Was en schil rettich voor gebruik en snijd hem in plakjes of reepjes.

gr-rett-it-gr-001

Datasheet

herkomst
Italië
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koel