Sharonfruit

€ 0,99
Inclusief belasting
Aantal

Sharonfruit is een veredelde kakisoort en lijkt op een vierkante tomaat. Ze groeien aan 15 meter hoge bomen. De naam komt van het dal in Israël waar men deze vruchten kweekt. Sharon is dan ook een merknaam en kaki de vruchtensoort waartoe hij behoort. Kaki is dus net zo’n verzamelnaam als appel of peer. De sharon is een veredelde fruitsoort en mist de nadelen van de meeste kaki’s. Zo bevat de vrucht geen pitten en tannine (looizuur). Hij hoeft daarom niet overrijp te worden gegeten en smaakt ook goed wanneer het vruchtvlees nog een vrij stevige structuur heeft. Je kunt de vrucht eventueel schillen, maar ook zo uit het vuistje eten. De smaak is erg zoet en heeft iets weg van abrikozen.

Wat je van ver haalt is lekker, maar ook gezond! Een sharonfruit weegt ongeveer 150 gram en dat tikt aardig mee voor je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram!

Je kunt rijp sharonfruit tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Onrijpe vruchten rijpen goed na bij kamertemperatuur.

Wat kan ik met sharonfruit?

  • Uit de oven/grill, gegratineerd met verse geitenkaas.
  • In een vruchtensalade met kiwi.
  • In een salade met noten en verse geitenkaas of 30+ kaas.
  • Als voorgerecht met (parma)ham.
  • In chutneys en compote (onrijp).
  • In plakjes bij kipgerechten.
  • Als puree (ook voor baby’s en kinderen).
  • Zo uit de hand als tussendoortje.
  • In talloze desserts (ook in combinatie met andere fruit).

Was de sharon, eet hem als een appel of halveer de vrucht en lepel hem uit.

sharon_isr_18

Datasheet

herkomst
Israël
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast