Muntthee

Gepost door: Marcel Huisman In: Recepten Op: Reactie: 0 Hit: 302

Wat lekker, hele dag druk geweest en dan heerlijk met een kop verse muntthee op de bank ploffen.

Eigenlijk is het geen echte thee omdat er alleen maar munt in zit, maar al duizend jaar is deze thee erg populair. Dat heeft de theesoort onder andere te danken aan de medische werking. En daar zijn wij heel blij mee.

Waarom is muntthee gezond?

 1. Vertering
  Munt is goed voor je darmen en spijsverteringskanaal. De natuurlijke doorstroom in je lichaam wordt ondersteund. Vaak last van verstopping? Muntthee helpt je de boel weer op gang te krijgen.
 2. Hongerstiller
  De sterke geur van muntthee zal je honger stillen en dus voorkomen dat je weer een zoete snack in je mond stopt. Koekje erbij? Nee dus.
 3. Relaxend
  De drank heeft namelijk ook een relaxte werking: onderzoek van NASA toonde aan dat de stress met een kwart vermindert als je ruikt aan munt.
 4. Anti-griep
  Voel je een griepje aankomen of heeft de griep je al harteloos geveld? Muntthee lost je slijm op en laat je daardoor beter voelen tijdens een verkoudheid. En als je je benauwd voelt, kun je ook boven een stoombadje met munt hangen. Ook ontspannend voor je spieren.
 5. Reisziekte
  Word jij misselijk tijdens het reizen? Muntthee gaat je misselijkheid tegen. Als je last hebt van reisziekte, neem dan een kopje muntthee om de reis aangenamer te maken.

Wat heb je nodig:

Hoe maak ik muntthee:
Begin met het koken van het water in de waterkoker. Doe ondertussen, als je dat wilt, de suiker of de honing in een glas. Leg daarna ook een paar takjes munt in het glas. Zelf doe ik drie takjes en een paar losse blaadjes en een beetje honing. Als het water is gekookt giet je het water in het glas, even roeren en klaar!

Gerelateerd door tags

Reacties

Laat jouw reactie achter

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December