Stamppot Raapstelen

Stamppot Raapstelen

Totale tijd 40 minuten
Portie 4 personen

Ingredienten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 600 gram raapstelen
  • 2 dunne prei
  • 2 rode paprikas
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1,5 deciliter melk
  • zout
  • peper
  • 200 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in 2 of 4 stukken van gelijke grootte en kook ze in circa 20 min. gaar in weinig water.
  2. Was intussen de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en snijd de groente in stukken van ca. 2 centimeter. Laat de raapstelen uitlekken.
  3. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
  4. Maak de paprika`s schoon en snijd het vruchtvlees in stukken.
  5. Smelt de boter en bak de preiringen en de paprikastukjes met de Cajunkruiden zachtjes circa 5 min.
  6. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp ze met een pureestamper fijn.
  7. Roer het prei-paprikamensel, de raapstelen en de kaas erdoor en laat de stampot al roerende goed heet worden.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *