Tomatensoep

 

5 from 1 vote
Print

Tomatensoep

Totale tijd 20 minutes
Portie 4 Personen

Ingredienten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 750 gr (roma)tomaten in parten
  • 750 ml water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Stokbrood of croutons

Bereiding

  1. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie.

  2. Voeg de tomaten in parten toe en bak deze 10 min mee.

  3. Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door.

  4. Pureer nu alles met een staafmixer en laat een paar minuutjes doorkoken.

  5. Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Serveer met het stokbrood of met croutons.

1 thought on “Tomatensoep

  1. Wil je een wat dikkere soep kook dan een winterwortel in kleine stukje mee, dit maakt de soep voller, nadat er met de staafmixer gepureerd is.
    Verder kun je er nog wat tijm (verse tijm is het lekkerst) in verwerken, dit geeft een heerlijke smaak aan de soep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *