Spruitjes met bacon en pijnboompitten

Spruitjes met bacon en pijnboompitten

Bereidingstijd 15 minutes
Kook tijd 25 minutes
Totale tijd 40 minutes
Portie 8 porties

Ingredienten

  • 225 gr spek
  • 60 gr boter
  • 85 gr pijnboompitten
  • 1 kg spruitjes schoongemaakt en versnipperd
  • 3 lente-uitjes fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. De bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur bruin bakken. Een beetje spekvet bewaren, de rest afgieten. In stukjes snijden.
  2. In dezelfde koekenpan boter met resterend spekvet op een middelhoog vuur verwarmen. Daarin pijnboompitten bruin roosteren. Spruitjes en lente-ui toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. 10-15 minuten op een middelhoog vuur koken tot de spruitjes slap en gaar zijn. De bacon net voor opdienen erdoor scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *