Frittata met zoete aardappel en spinazie

5 van 1 stem
Print

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie makes a great lunch! Deze omelet 2.0 is lekker en voedzaam. Hierdoor heb je de rest van de dag genoeg energie. Frittata is een Italiaans gerecht en is eigenlijk uit armoede ontstaan. Perfect voor de restjes groente die nog in je koelkast hebt liggen! Deze frittata is onder andere gemaakt van eieren, zoete aardappel en spinazie. Hierdoor wordt de omelet lekker stevig en lijkt het nog het meest op een dikke pannenkoek.

Ingredienten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 8 eieren
  • 50 gram geraspte pecorino optioneel
  • verkruimelde feta optioneel
  • nootmuskaat
  • komijn
  • peper &zout
  • pijnboompitten
  • ghee om in te bakken Roomboter is ook een optie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes. De zoete aardappel kun je vast gaar bakken of stomen.

  3. Gebruik voor dit recept een ovenvaste pan of als je die niet hebt een koekenpan.

  4. Klop de eieren los en voeg eventueel verkruimelde feta toe.

  5. Bak de spinazie samen met wat nootmuskaat en komijn in een koekenpan. In een keer is bijna niet te doen, dus voeg gewoon elke keer wat spinazie toe. Het slinkt vrij snel.

  6. oeg dan de eieren toe en roer het goed door elkaar. Voeg meteen de zoete aardappelblokjes toe.

  7. Wanneer je een ovenpan hebt zet je deze nu voor 15-20 minuten in de oven.

  8. Geen ovenpan? Bak de frittata nog even op laag vuur door, eventueel met een deksel erop.

  9. Wanneer je het aandurft en je frittata stevig genoeg is, kun je voorzichtig de frittata vanuit de koekenpan op een bakplaat laten glijden. Oefening baart kunst, voorzichtigheid geboden

  10. Zet ook dan de frittata voor nog zo’n 15 minuten in de oven.

  11. Heerlijk met wat geraspte pecorino, geroosterde pijnboompitjes en een frisse groene salade.

1 thought on “Frittata met zoete aardappel en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *