Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Italiaanse rijstschotel met gehaktballetjes
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Portie
4
Ingredienten
300
gr
rijst
√
1
ui
√
1
rode paprika
√
1
smalle prei
√
1
kleine winterwortel
√
1
courgette
√
400
gr
tomaten
√
300
gr
rundergehakt
1
ei
paneermeel
1
tl
gehaktkruiden
1
pakje tomaten frito (330 ml)
1
tl
oregano
1
tl
basilicum
50
gr
geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
olie (om in te bakken)
Bereiding
Was en snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
Schil en wortel en snijd in blokjes.
Was en snijd de prei in halve ringen.
Snipper de ui.
Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar, afgieten, even door de rijst roeren en met deksel op de pan laten staan.
Meng nu in een kom het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt,
Maak nu kleine balletjes van het gehakt, ongeveer soep bal formaat.
Giet een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de balletjes rondom bruin.
Voeg dan de ui, prei, paprika, courgette en wortel toe.
Bak dit 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, tomaten frito en de kruiden oregano en basilicum toe.
Laat dit nog 5 minuten pruttelen met deksel op de pan, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe
Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!