Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Witlof met ham en kaas en zoete aardappelpuree uit de oven
Bereidingstijd
20
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
35
minuten
Portie
3
Ingredienten
4
stronken witlof
√
2
eetlepel
pijnboompitten
40
gr
geraspte kaas
4
plakken ham
4
stengels verse peterselie
√
boter om ovenschaal in te vetten
voor de aardappelpuree:
500
gr
zoete aardappel
√
125
ml
warme melk
40
gr
boter
Snuf tijm
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm een pan met water en breng aan de kook.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken.
Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan.
Stamp fijn met een stamper.
Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden.
Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.
Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
Verdeel hier de zoete aardappelpuree over.
Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree.
Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie.
Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.
Eet smakelijk!