Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Rijst met curry kip, bloemkool, mango en kokosmelk
Bereidingstijd
20
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
35
minuten
Portie
4
Ingredienten
400
gr
Rijst
√
1
Ui
√
1
teen Knoflook
√
2
cm
Gember
√
1
Rode Peper
√
1
Mango
√
400
gr
Kipfilet
1
Gele paprika
√
1
Rode paprika
√
0,5
Bloemkool
√
1
bosje Bosui
√
Zonnebloemolie
1
el
Kerriepoeder
1
blik pizzatomaten (gepelde tomaten)
200
ml
Kokosmelk
4
el
Kokosrasp (Optioneel)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de teen knoflook in dunne plakjes.
Schil en rasp de gember.
Snijd de rode peper in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en hak fijn.
Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes.
Snijd ook de kipfilet en paprika’s in reepjes en snijd kleine roosjes van de bloemkool.
Kook de rijst volgens in 8 a 9 minuten gaar, giet overtollig water af en laat de rijst met deksel op de pan staan.
Fruit ondertussen in een hoge pan de ui, knoflook en gember in een flinke scheut zonnebloemolie.
Voeg na een paar minuten de reepjes kip, rode peper en kerriepoeder toe.
Bak de kip rondom bruin en voeg dan de paprika, bloemkool en het blik pizzatomaten toe.
Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel half op de pan.
Voeg de mango en kokosmelk toe en warm nog 5 minuten door zonder te koken (zonder deksel op de pan).
Maak de lente-ui schoon en snijd in dunne ringen.
Serveer de rijst met de gele curry en garneer met wat lente-ui en eventueel de geraspte kokos.
Eet smakelijk!