Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel deze af en laat ze goed uitlekken
Kook de rijst gaar in 9 a 10 minuten, afgieten en de deksel op de pan laten.
Kook of stoom nu de broccoli in 4 a 5 gaar.
Was de champignons en snijd ze in plakjes
Schil en rasp de gember(het schillen van de gember kan heel makkelijk met een toetjeslepel, druk de rand van de lepel al schrapend over de gember en de schil laat makkelijk los)
Pers de knoflook fijn.
Roer nu de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 5-8 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.