Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Rode kool stamppot
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
20
minuten
Totale tijd
35
minuten
Portie
4
Ingredienten
800
gr
kruimige aardappelen
√
400
gr
rode kool
√
3
appels
√
1
grote winterpeen
√
1
ui
√
2
kruidnagels
Snufje kaneel
100
ml
melk
Peper en zout
2
eetl
Olie
50
gr
Braadboter
4
Sausijsjes
Bereiding
Snij de rode kool in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
Snij de ui in kleine stukjes.
Rasp de winterpeen.
Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin.
Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door.
Voeg na 5 min de wortel toe.
Bak het groentemengsel nog 15 a 20 minuten door.
Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 15 a 20 min gaar.
Braad ondertussen ook de sausijsjes gaar.
Schil de appels en snijd ze in blokjes en bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
Probeer de kruidnagels eruit te vissen voor je er een stamppot van maakt
Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree.
Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Serveer de stamppot met sausijsje.
Eet smakelijk!