Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zuurkool ovenschotel met banaan
Bereidingstijd
30
minuten
Kook tijd
20
minuten
Totale tijd
50
minuten
Portie
4
Ingredienten
500
gr
rundergehakt
1,5
kg
aardappels
√
klontje boter
scheutje melk
500
gr
zuurkool
√
3
el
kerriepoeder
6
bananen (rijp)
√
Roomboter
Paneermeel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten.
Giet de zuurkool af en zet even opzij.
Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
Pel de bananen en snijd in plakjes.
Vet een grote ovenschaal in.
Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.