Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Bietenstamppot met appel en spekreepjes
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
20
minuten
Totale tijd
35
minuten
Portie
4
Ingredienten
1,5
kg
Kruimige aardappel
√
50
gr
Ongezouten roomboter
1
Ui
√
500
gr
Bieten (gekookte)
√
1
Royal gala appel of een andere appel
√
400
gr
Spekreepjes
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels in water, met eventueel zout, in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.
Voeg de ui aan de spekjes toe en bak 4 min. mee.
Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes.
Bak de bieten blokjes 4 min. mee met het spek-uimengsel.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten in stukjes.
Schep nu door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
Schep het bietenmengsel erdoor.
Breng de stampot op smaak met peper en eventueel zout.