Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Paprika Gehakt Schotel
Bereidingstijd
5
minuten
Kook tijd
30
minuten
Totale tijd
35
minuten
Portie
2
Ingredienten
300
gr
rundergehakt
2
paprika's (rood/geel)
√
1
ui
√
2
teen
knoflook
√
1
tl
paprikapoeder
1
tak
basilicum
√
150
gr
rijst
√
450
ml
bouillon (groenten of tuinkruiden)
50
gr
geraspte kaas
zout en peper
Bereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Snijd de paprika’s in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg nu het gehakt en de kruiden toe.
Bak het gehakt rul en voeg dan paprika toe.
Bak de paprika kort mee en voeg vervolgens de bouillon en ongekookte rijst toe.
Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is, zo nu en dan roeren
Na ongeveer 15 minuten is de rijst gaar en kun je wat geraspte kaas toevoegen.
Meng het geheel goed door.
Direct serveren.