Kook de aardappels ca. 20 minuten in een grote pan met water.
Giet het water af en stamp de aardappels met een klont boter, scheutje melk en een snuf peper en zout tot puree. Snipper de ui.
Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukken.
Verwarm een beetje boter in een pan en bak de witlof en ui.
Na een paar minuten voeg je de ham toe en meng je alles door elkaar.
Zet het vuur uit.
Giet eventueel vocht in de pan even af.
Meng de witlof, ham, kaas en de kruiden door de aardappelpuree.
U kunt eventueel een heerlijk krokante kipfilet aan de maaltijd toevoegen
Sla/druk de kipfilets plat met bijvoorbeeld een deegroller of pan totdat de kipfilets ongeveer 1 cm dik zijn (doe dit bij voorkeur op een snijplank voor kip of tussen 2 stukken huishoudfolie)
Doe een laagje paneermeel over een bord. Verdeel wat bloem op een ander bord. Kluts het ei in een diep bord (voeg eventueel wat peper en zout toe).
Haal de kipfilet, aan beide zeiden, eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de krokante kipschnitzels ongeveer 4 minuten per kant totdat ze mooi bruin en gaar zijn.