Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pastaschotel met spinazie en spekjes
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
10
minuten
Portie
2
Ingredienten
150
gr
pasta
√
5
cherrytomaatjes
√
1
teentje knoflook
√
200
gr
spinazie
√
75
gr
spekjes
50
gr
boter
50
gr
bloem
500
ml
melk
100
gr
geraspte kaas (plus iets extra)
1
tl
nootmuskaat
peper (naar smaak)
Bereiding
Kook de pasta in 9 minuten beetgaar (al dente).
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden e
Snijd de tomaatjes door de helft, en de knoflook fijn.
Bak de spekjes in een koekenpan, zonder olie, uit in ongeveer 3-4 minuten.
Bak dan de spinazie nog even een minuut of drie mee samen met de knoflook.
Meng de spinazie, knoflook en spekjes door de pasta en doe alles in een ovenschaal.
Dan is het nu tijd om de bechamelsaus te maken.
Smelt de boter in een sauspannetje en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt, alleen smelt.
Voeg dan de bloem toe en roer dit tot een tot er een soort beslag ontstaat en laat even heel kort sudderen (maximaal 30 seconden).
Doe dan beetje voor beetje de melk erbij, blijf wel goed roeren en tot slot roer je de geraspte kaas, nootmuskaat en peper door de saus.
Giet de saus over de pasta, nog een beetje extra geraspte kaas erover en de gehalveerde cherrytomaatjes erop en de pastaschotel kan de oven in.
Ongeveer 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!