Meng in een bakje de eieren met de roomkaas, peterselie en een snufje zout en peper.
Snipper de ui en snijd de ham in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
Voeg dan de ui toe en bak nog even mee.
Daarna schep je de ham door de aardappeltjes.
Giet het ei-mengsel over de aardappeltjes.
Je kunt ervoor kiezen om de deksel op de pan te zetten en de frittata ongeveer 8-10 minuten te bakken en vervolgens om te draaien en dan nog een paar minuten te bakken.
Strooi als laatste nog wat geraspte kaas er overheen.
Of als je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je de pan in de oven zetten voor ongeveer 20 minuten (200 graden). Strooi wat geraspte kaas over de frittata.
(Tip: je kunt de frittata gemakkelijk vegetarisch maken door de ham weg te laten en bijvoorbeeld te vervangen door courgette)
Salade:
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, feta en rode ui in stukjes.
Meng de groenten en feta in een grote kom met olijfolie, scheutje citroensap, bieslook, basilicum en een snufje zwarte peper.