Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Rijst met kipcurry
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Portie
2
Ingredienten
300
gr
kipfilet
200
gr
rijst
√
1
ui
√
200
gr
prei
√
1
teen knoflook
√
1
rode of gele paprika
√
200
ml
kokosmelk
0,5
bouillonblokje (kip)
100
ml
water
1
el
gembersiroop
zout en peper
1
tl
kerriepoeder
1
tl
paprikapoeder
Bereiding
Kook de rijst in 9 minuten gaar, giet de rijst af en roer er doorheen en laat met deksel op de pan staan.
Kook het water voor de bouillon en los in 100 ml water het halve bouillonblokje op.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Maak de prei en paprika schoon en snijd de prei en paprika in stukjes.
Snijd ook de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper.
Giet een scheutje olie in een hapjespan of wok pan en bak de kipfilet rondom aan.
Voeg de ui, knoflook de kerriepoeder en paprikapoeder toe.
Bak dit geheel 2-3 minuten.
Voeg daarna de prei en paprika toe.
Bak dit een paar minuten mee en voeg dan bouillon, gembersiroop en kokosmelk toe.
Breng dit aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is en de saus wat dikker is.
Serveer nu de rijst met de kipcurry erover.
Ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoek erbij.
Eet smakelijk!